Informatie over domeinregistraties

Wat is domein?

Een domeinnaam is een eenvoudig te onthouden naam die verwijst naar een website op het internet. Er zijn tegenwoordig al veel domeinnamen geregistreerd, dus niet alle domeinnamen zijn nog beschikbaar. Een domeinnaam is uniek en kan maar door één bedrijf of persoon tegelijk gebruikt worden. Een domeinnaam zegt vaak ook iets over de inhoud van de website.

Wat is domeinregistratie?

Domeinregistratie is het vastleggen van een domein voor een bepaalde periode. U wordt geen eigenaar van een domein, maar claimt hem zolang u blijft betalen. Wanneer u een domeinnaam opzegt kan iedereen hem weer registreren. Het licentierecht dat u verkrijgt door een domein te registreren is overdraagbaar naar een andere partij. The WebStudio kan voor u de domeinregistratie verzorgen. Het vastleggen van een domeinnaam kan al vanaf een laag bedrag. Onze actuele prijzen kunt u vinden op de pagina 'domeinregistratie tarieven'.

Domein / domeinnaam verhuizen

Het kan zijn dat u uw domeinnaam al eens bij een andere partij hebt laten vastleggen. Dan is het altijd nog mogelijk om uw domeinnaam te verhuizen naar The Webstudio of een andere provider. Wanneer u uw domeinnaam wilt verhuizen naar The WebStudio zullen wij deze verhuizing voor u in werking zetten. Wel zullen wij van uw oude provider een auth-code nodig hebben. Deze kunt u bij uw oude provider opvragen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Domeinregistraties bij The Webstudio? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel 0492 - 77 22 00, of stuur ons een e-mail.