Informatie over webhosting

Wat is webhosting?

Webhosting is eenvoudig gezegd een stukje ruimte op internet, waar u een website op kunt plaatsen. U kunt dit het beste vergelijken met het bouwen van een huis. Wanneer u een huis wilt gaan bouwen, dan heeft u ook een stuk grond nodig waar u het huis op kunt bouwen. En zo heeft u dus ook een stukje 'grond' nodig op het internet voor uw website. Deze ruimte die u nodig heeft voor uw website noemen we een webhosting-pakket. U wordt geen eigenaar van deze webruimte, maar claimt deze ruimte zolang u er gebruik van wilt blijven maken.

Clustered webhosting

Tot op heden levert The WebStudio twee verschillende soorten hosting, namelijk Shared Webhosting en Clustered Webhosting.

Shared Webhosting

Uw website wordt op 1 server geplaatst. Uitval van deze server zorgt er voor dat uw website niet meer bereikbaar is. Gelukkig komt dit natuurlijk niet vaak voor. Ook wanneer uw of een andere website op deze server druk bezocht wordt, kan uw of een andere website hier hinder van ondervinden. Op deze dienst is dus ook een mindere garantie te bieden. SSL is op Shared Webhosting niet mogelijk. Shared Webhosting is, wat wij noemen, de oude reguliere webhostingdienst.

Clustered Webhosting

Uw website en email worden verspreid over meerdere servers. Hierdoor is uitval van een complete server niet merkbaar. Tevens kunnen al deze servers meerdere verzoeken afwerken waardoor bij een piek aan bezoekers uw website gewoon bereikbaar blijft. Door deze manier van opzet is dus een garantie te bieden die vele malen hoger is dan Shared Webhosting. Tevens is op Clustered Webhosting SSL tegen betaling op uw eigen domeinnaam beschikbaar. The WebStudio adviseert bedrijven en particulieren die een Hoge Beschikbaarheid voor hun website eisen, deze dienst aan.

Vanaf 1 januari 2011 uitsluitend clustered webhosting

Vanaf 1 januari 2011 zullen alle pakketten die The WebStudio gaat leveren, gaan draaien op onze clustered webhosting. Dit houdt in dat ook klanten met een klein hostingpakket kunnen profiteren van de voordelen van onze clustered webhosting.

Het wijzigen van uw hostingpakket?

Het kan voorkomen dat uw website wordt uitgebreid, bijvoorbeeld met vele foto's, waardoor de afgenomen ruimte niet meer voldoende is voor uw website. Dat is uiteraard geen probleem. U kunt te allen tijde uw webhostingpakket uitbreiden, zodat het weer perfect voldoet aan uw eigen eisen. Onze actuele prijzen kunt u vinden op de pagina 'webhosting tarieven'.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Webhosting bij The Webstudio? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel 0492 - 77 22 00, of stuur ons een e-mail.